Bezlepkové kuřecí sušenky
Rád peču bezlepkově jak sobě (například výborný chléb z pohankové mouky) tak pro Arthura. V oblibě mám pohankovou mouku, protože je zdravá a pohanka má u nás dlouholetou tradici. Někomu vůně a chuť pohanky nemusí přijít vhod, proto můžete použít například rýžovou mouku pro tento recept, který psi milují, protože obsahuje MASO!
Suroviny
kuřecí maso libové - 60g
mrkev střední - 1ks
vejce 1 ks
pohanková mouka - 40g
můžete přidat čerstvý nasekaný rozmarýn na ovonění
Postup
Kuřecí maso a mrkev nakrájíme na malé kousky a necháme uvařit do měkka.
Po vychladnutí maso i mrkev rozmixujeme na jemnou hmotu. Přidáme vejce a za pomalého míchání postupně přidáváme mouku, až se nám vytvoří těsto, které můžeme buď rozválet a vykrojit požadované tvary nebo vylít do připravené formy.
Vložíme do předem rozehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme dozlatova cca 20 minut.