Bezlepkové kuřecí sušenky

Screenshot 2021-01-07 at 16.43.25.png

Rád peču bezlepkově jak sobě (například výborný chléb z pohankové mouky) tak pro Arthura. V oblibě mám pohankovou mouku, protože je zdravá a pohanka má u nás dlouholetou tradici. Někomu vůně a chuť pohanky nemusí přijít vhod, proto můžete použít například rýžovou mouku pro tento recept, který psi milují, protože obsahuje MASO!

Screenshot 2021-01-07 at 16.59.11.png

Suroviny

  • kuřecí maso libové - 60g

  • mrkev střední - 1ks

  • vejce 1 ks

  • pohanková mouka - 40g

  • můžete přidat čerstvý nasekaný rozmarýn na ovonění



Arthurovo čekání na piškoty bylo nekonečné :D :D

Rozmixovaná hmota

Postup

Kuřecí maso a mrkev nakrájíme na malé kousky a necháme uvařit do měkka.

Po vychladnutí maso i mrkev rozmixujeme na jemnou hmotu. Přidáme vejce a za pomalého míchání postupně přidáváme mouku, až se nám vytvoří těsto, které můžeme buď rozválet a vykrojit požadované tvary nebo vylít do připravené formy.

Vložíme do předem rozehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme dozlatova cca 20 minut.





Previous
Previous

Játrové pamlsky s ovesnými vločkami